ŽENY.CZ  Komentář ke stylu první dámy Evy Pavlové

ŽENY.CZ Komentář ke stylu první dámy Evy Pavlové

Úryvek z článku:

''Kým jste se inspirovala při vymýšlení jejího nového šatníku? Vidím správně vliv britské královské rodiny?

Dívala jsem se především na Evropu, ale samozřejmě třeba i na Obamovy a na jejich formální a večerní styl. Zkoumaly jsme, co kdo na sobě měl za poslední dva tři roky a jak to rezonuje s paní Evou a jejím osobním stylem. Dívaly jsme se též třeba na Letizii Španělskou či Macronovy a pak se dostaly k princezně Dianě. Paní Eva má podobný účes a oslovuje ji Dianin sportovní styl. Začaly jsme tedy u džínů, sak a košil – zkrátka ležérní elegance. Bylo jednoduché ty dvě spojit.

Existuje nějaký oficiální protokol odívání první dámy, který vás omezuje?

Protokol určitě přijde, nicméně doteď nebylo potřeba jej řešit, protože paní Pavlová nebyla manželkou prezidenta. Spíše jsme se snažily navnímat jednotlivé příležitosti, kterých se účastnila. Inspirovaly jsme se zahraničím, ale současně jsme outfity přizpůsobovaly českému prostředí a publiku.

Nejlépe oblékané první dámy mají svůj styl, který je pro ně typický. Tušíte už, co by to mohlo být pro paní Pavlovou?

Bavily jsme se spolu o tom, že by to mohl být kalhotový kostým, ale moderního střihu. Budeme také zkoušet různé varianty odstínů. Modrou, růžovou, možná by mohla zafungovat i zelená. Paní Evě sluší také červená, která sice zpočátku nebyla preferovanou, ale posléze velmi dobře zarezonovala.''

 

Zpětně a s ohledem na účast páru na korunovaci britského krále Karla III. je zajímavé číst tyto úvahy a predikce.

 

Celý článek zde: ŽENY.CZ

koláž ke článku na ženy.cz
Zpět na blog