Šaty s kabelkou pro paní Evu Pavlovou na banket v předvečer korunovace britského krále Karla III

Šaty s kabelkou pro paní Evu Pavlovou na banket v předvečer korunovace britského krále Karla III

Český prezidentský pár zazářil na korunovaci Karla III.


Prezident Petr Pavel s manželkou Evou byli mezi váženými hosty korunovace britského krále Karla III. Na ceremonii ve Westminsterském opatství se sešlo velké množství významných hostů. Celosvětově sledovaná událost byla pod drobnohledem médií. Výrazný focus byl i na oblečení hostů. Náš prezidentský pár byl připraven na tuto důležitou chvíli velmi důkladně.

Paní Eva zazářila v lila outfitu, který vznikl na její přání ve spolupráci Lenky Bernardes da Silva a Beáty Rajské, doplněný byl kloboukem Jolany Kotábové a broží Michala Kadaníka. Všichni sklidili zasloužený úspěch. Mám z tak zdařilé reprezentace velkou radost.

V předvečer korunovace vynesla paní Eva model šatů, které jsem jí připravila jako návrhářka a k nim doplnila unikátní kabelku EVA od Andrey Vytlačilové. Bylo nám ctí a radostí vytvořit look pro banket v Buckinghamském paláci. Pro bleděmodré šaty jsem se inspirovala nadčasovou klasikou pouzdrových šatů s malým stojáčkem a páskem. Prošla jsem si historii oblékání prvních dam, jako Hany Benešové nebo Jackie Kennedy, které platily za módní ikony své doby a archivy světových tvůrců abych se inspirovala pro tyto šaty. Jejich jednoduchost je v rafinovaném, dokonale padnoucím střihu a hlavně v materiálu. Díky dlouhodobé spolupráci jsem věděla jakou siluetu vybrat pro danou událost.

U takového typu minimalistického designu je nejdůležitější správná látka. Jedná se o látku vlněný crepe a její unikátní vlastnosti znal už Christian Dior a používal ji často ke své tvorbě. Je stejná jako ta, kterou jsem použila na inaugurační oděv.

Šaty doplnila kabelka ze stejné látky s ruční výšivkou a kameny Preciosa od talentované Andrey Vytlačilové. Jak bylo vidět, vzájemná spolupráce a inspirace zafungovala a byla korunována osobností paní Evy.

Tato i předchozí příležitosti, jako volba prezidenta a inaugurace pro mě byly velkými a přelomovými událostmi. Proto jsem pečlivě tvořila a vybírala nejen látky a siluety ale i barvy. Opírala jsem se především o více než 20 let zkušeností jako návrhářka ale i osobní stylistka.

Mým krédem je vnímat unikátnost každé ženy, její potřeby i zábrany a navrhovat nadčasové kreativní kusy oblečení. To je má praxe i vize i do budoucna.

Velmi si vážím podpory paní Evy Pavlové, pana prezidenta, celého týmu a mých zákaznic a přátel a děkuji ze srdce.

přípravné skicy a fotografie českého prezidentského páru s britským králem Karlem III.
Zpět na blog