Přípravy na inauguraci a cesta pro látky do Itálie v článku na IDNES.cz

Inaugurace je nejdůležitějším rituálem prezidentské volby a proto bylo nutné nic nepodcenit.

Detaily o své cestě za perfektní látkou jsem popsala v rozhovoru pro IDNES.CZ

Dlouhodobě řeším, že v Čechách zanikly kvalitní tkalcovny a pletárny a proto nemohu nakupovat látky nejvyšší kvality lokálně. Velmi mě to mrzí, protože ještě před 30 ti lety jsme byli textilní velmocí a já bych byla spokojená, kdybych měla české látky světové kvality. Bohužel různými vlivy pomalu místní textilní produkce zanikla a já se proto rozhodla jet do nejbližší možné textilní mekky a tou je Itálie.

Píšu to, aby mé cesty nevyzněly jako rozmar. Je to prostě nutnost. Když jsem se rozhodovala jaké oděvy chci pod svou značkou navrhovat, byla jsem si jistá, že chci pracovat jen s tou nejvyšší kvalitou, takže s vlnou, kašmírem ( což je jeden z nejlepších druhů vlny),s hedvábím a okrajově bavlnou.

Bylo to velmi smělé rozhodnutí, podložené mými vzpomínkami na tvorbu kolekcí pro pietro filipi pod vedením mé první ''šéfové''a mentorky Ivety Hendrychové. To ona mě učila a ukázala mi jaké to je pracovat s nejkrásnějšími látkami. Jezdily jsme pro ně do Itálie. Vybíraly od nejlepších tkalců a pletařů a navštěvovaly veletrhy jako Pitti Uomo nebo Pitti Filatti.

Já se zamilovala. Jen dotýkat se takových látek přináší citlivému člověku obrovské potěšení a to nemluvím o tom, jaké to je nosit kašmír a hedvábí přímo na těle. Pokud to jednou zkusíte, nelze si už znovu obléci polyester.

S tímto na paměti jsem tedy odjela hledat tu pravou látku na inaugurační šaty. Mám štěstí, že spolupracuji přímo s výrobci a ti znají své látky, jejich vlastnosti a věděli, kam mě nasměrovat po tom, co viděli mé návrhy.

Exkluzivně pro mé potřeby mi pomohli najít ten jedinečný vlněný krep, který jste pak mohli vidět na inauguračním kostýmku a pelerýně.

A zbytek je historie. Grazie!

Zpět na blog